Щодо недопущення погіршення умов харчування в закладах освіти

Лист МОН № 1/9-522 від 11.09.20 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-522 від 11 вересня 2020 року

Обласні, Київська міська
державні адміністрації

Щодо недопущення погіршення
умов харчування в закладах освіти

Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 25.10.2019 №37580/0/1-19 голови обласних, Київської міської держадміністрацій мають вживати системних заходів із посилення контролю за організацією харчування здобувачів освіти з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти, а також затвердження регіональних планів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти.

У зв’язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів, спричинених поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 (далі - Постанова) затверджено протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину, зокрема визначено вимоги до організації харчування.

Відповідно до Постанови харчування в закладі освіти має здійснюватися згідно з графіком, розробленим керівником закладу освіти. Відстань між столами повинна складати не менше ніж 1,5 м, а за одним столом може знаходитись не більше 4 осіб.

Постановою не дозволяється функціонування питних шкільних фонтанчиків, організація харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування. Разом із цим, у разі неможливості забезпечення дітей гарячим харчуванням, організація харчування може відбуватись шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів У країни від 22 листопада 2004 № 1591.

Водночас, Міністерство освіти і науки України отримує непоодинокі повідомлення про погіршення якості шкільного харчування, особливо у випадках організації харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції.

Привертаємо увагу до неприпустимості погіршення умов харчування в закладах освіти, важливості організації якісного, здорового та безпечного шкільного харчування, особливо в умовах карантину та під час тимчасово встановлених відповідних правил та обмежень, а також необхідності забезпечення ефективної взаємодії між постачальниками продуктів харчування та/або послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби та учасниками освітнього процесу.

Просимо взяти питання організації якісного харчування в закладах освіти під особистий контроль.

Заступник Міністра                                   Світлана Даниленко

Освіта.ua
11.09.2020

Популярні новини
Опубліковано рейтинг шкіл України 2020 року Сайт Освіта.ua склав рейтинг шкіл України за результатами зовнішнього оцінювання випускників шкіл 2020 року
У МОН визначили, як оцінювати учнів 3-4-х класів НУШ Метою рекомендацій є визначення підходів та вимог до оцінювання результатів навчання
Школярам не вистачає українських підручників Школам, які раніше були російськомовними, бракує українських підручників
МОН: зарплата вчителів зростатиме впродовж 2021 року У проекті бюджету передбачено понад 102 млрд грн на заробітні плати шкільних вчителів
Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!