Для самостійного редагування інформації зареєструйтесь на сайті.
Після цього подайте заявку на редагування.
![]() |
(044) 289-95-55 м. Київ вул. Володимирська 68 (карта) http://nuft.edu.ua (044) 289-64–00, 287-96-36 |
Національний університет харчових технологій (НУХТ)
Тип навчального закладу: | Університет |
Форма власності: | державна |
Вартість навчання на рік (грн.): | від 8175 до 11790 |
Форма навчання: | денна, заочна |
Кваліфікаційний рівень: | бакалавр, спеціаліст, магістр |
Кількість студентів: | 35000 |
Місто: | Київ |
Консолідований рейтинг 2022: | 38 місце |
|
|
Національний університет харчових технологій (НУХТ) - додаткова інформація про вищий навчальний заклад
Національний університет харчових технологій (НУХТ) – єдиний в Україні вищий технічний заклад освіти, який здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців різних освітньо-кваліфікованих рівнів — від молодшого спеціаліста до магістра — з 44 спеціальностей та 20 спеціалізацій для харчової, м’ясо-молочної, фармацевтичної й інших галузей промисловості.
Щороку в Національному університеті харчових технологій започатковується підготовка фахівців із нових спеціальностей і спеціалізацій, продиктована вимогами часу і науково обґрунтованим ставленням до проблем харчування населення України.
Національний університет харчових технологій - це заклад освіти, в якому створено замкнений цикл доуніверситетської, ступеневої та післядипломної підготовки і перепідготовки фахівців.
До складу Національного університету харчових технологій крім базового вищого навчального закладу входять 5 науково-дослідних інститутів, два інститути підвищення кваліфікації, 9 заочних факультетів і 12 технікумів і коледжів, які розташовані у різних містах України.
Всього у навчальному комплексі Національного університету харчових технологій здобувають знання 35 тисячі студентів і слухачів. У навчальному процесі задіяні близько 100 докторів наук та професорів, 420 кандидатів наук. Серед них — 18 членів НАН України та галузевих академій, 13 лауреатів Державної премії України, 14 заслужених діячів науки і техніки та працівників освіти.
До послуг студентів - науково-технічна бібліотека, яка розташована в окремому корпусі і має понад 1 млн. 210 тис. примірників друкованих видань, їдальні та буфети, студентські спортивно-оздоровчі табори у Кончі-Заспі, на Чорному морі та в Прикарпатті, студмістечко, яке об’єднує шість гуртожитків, навчально-спортивний комплекс із сучасним басейном.
В Національному університеті харчових технологій створені всі умови для творчого розвитку та фізичного розвитку студентів. Працюють численні гуртки художньої самодіяльності, творчі колективи, спортивні секції, Центр культурного та естетичного виховання.
Національний університет харчових технологій здійснює підготовку фахівців за такими освітньо-кваліфікаційними рівнями:
- бакалавра - на базі отриманої повної загальної середньої освіти (термін навчання - 4 роки для денної та 4,5 роки для заочної форм навчання);
- бакалавра - на базі здобутого ОКР молодшого спеціаліста (термін навчання - до 3 років для денної та заочної форм навчання);
- спеціаліста - на базі здобутого ОКР бакалавра (термін навчання - 1 рік);
- магістра - на базі здобутого ОКР бакалавра (термін навчання - 1 рік);
- магістра - на базі здобутого ОКР спеціаліста (термін навчання - 1 рік).
Особи, які вступають на навчання за освітньо-професійними програмами бакалаврів на базі здобутого ОКР молодшого спеціаліста відповідного напряму на навчання зі скороченими термінами підготовки, приймаються на перший (за скороченою програмою) або старші курси (на програму з нормативним терміном навчання).
За матеріалами: Освіта.ua
Оновлено: 02.08.2022