Для самостійного редагування інформації зареєструйтесь на сайті.
Після цього подайте заявку на редагування.
![]() |
(048) 723-80-10 м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва 12 (карта) http://www.mtt.od.ua/ |
Механіко-технологічний технікум ОНАХТ
Механіко-технологічний технікум Одеської національної академії харчових технологій - вищий навчальний заклад I-II рівнів акредитації
Механіко-технологічний технікум ОНАХТ є державним вищим навчальним закладом першого рівня акредитації з підготовки спеціалістів для харчової та переробної промисловості і проводить підготовку молодших спеціалістів з семи спеціальностей:
Навчальний заклад засновано в 1932 році як Одеський мукомельмо-круп'яний технікум, надалі у 1961 році він був перейменований в Одеський механіко-технологічний технікум, а з 1997 року технікум є складовою частиною Одеської національної академії харчових технологій. Ліцензія АВ № 443260 від 10.03. 2009 р. видана ДАК МОН України.
Напрями підготовки і спеціальності:
- автоматика та управління (монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва);
- машинобудування та матеріалообробка (експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв);
- електротехніка та електромеханіка (монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд);
- харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції (зберігання і переробка зерна;
- бродильне виробництво і виноробство;
- зберігання, консервування та переробка м'яса;
- зберігання, консервування та переробка молока.
Матеріально-технічна база: понад 40 кабінетів та лабораторій, майстерні, бібліотека з читальним залом, актовий зал на 400 місць, спортивний зал, 2 комп'ютерні класи та ін.
Прийом здійснюється на базі 9 класів, на базі 11 класів – на поповнення навчальних груп.
Понад 60% студентів навчаються на бюджеті.
Конкурс абітурієнтів 2009 року на місця за держзамовленням – 1,4 особи на місце.
Викладацький склад: близько 60 – викладачі вищої та І категорій, викладачі академії.
У технікумі реалізовано інтегрований навчальний процес з базовим навчальним закладом, випускники технікуму мають можливість продовжити навчання в академії за скороченим терміном навчання або з зарахуванням на старші курси.
Кращим студентам надаються бюджетні місця. Прийом випускників ПТУ на старші курси денного та заочного відділень здійснюється за програмою ступеневої підготовки, термін навчання – до 2 років. Приймаються абітурієнти, що мають спеціальність кухаря, пекаря, електрика або слюсаря. Зарахування без сертифікатів УЦОЯО. На заочному відділенні є бюджетні місця.
Практику студенти проходять у майстернях технікуму і на провідних підприємствах галузі.
До послуг студентів: гуртожиток, санаторій-профілакторій та спортивно-оздоровчий табір на березі Чорного моря.
За матеріалами: Освіта.ua
Оновлено: 06.10.2014