Для самостійного редагування інформації зареєструйтесь на сайті.
Після цього подайте заявку на редагування.

  

Надіслати запитання до навчального закладу:

Введіть ваше ім’я, e-mail та(або) телефон, щоб отримати відповідь.


  

  

  



Ваш запит буде надісланий на електронну пошту навчального закладу.
Освіта.ua не несе відповідальності за оперативність та якість відповіді на ваше запитання.


Коледж переробної та харчової промисловості ХНТУСГ (057) 372-35-22
м. Харків, вул. Барикадна 51  (карта)
http://kphphntusg.org

Коледж переробної та харчової промисловості ХНТУСГ

Коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка - вищий навчальний заклад І-ІІ рівня акредитації

Історія

У листопаді 1930 року народним комісаріатом з харчової промисловості СРСР був створений Технологічний технікум молочно-масляної промисловості.

З 1930 року по 1941 рік технікум готував техніків-технолонів. За цей час було випущено 750 висококваліфікованих спеціалістів для молочної промисловості.

З 15 вересня 1941 року по 14 вересня 1943 року викладачі, співробітники та студенти пішли на фронт. технікум припинив свою діяльність у зв'язку з окупацією м. Харкова.

30 квітня 1945 року Технологічний технікум молочно-масляної промисловості був перейменований у Технікум молочної промисловості.

З 1947 року почали готувати техніків-механіків У 1959 році у технікумі було відкрите заочне відділення.

Харківський технікум молочної промисловості наказом Міністерства сільського господарства та продовольства України (№190 від 17.06. 1997 р.) увійшов до складу Харківського державного технічного університету сільського господарства як структурний підрозділ (наказ ХДТУСГ №01-0838 від 27.06. 1997 р.).

3 червня 2006 року технікум перейменований у Коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

За матеріалами: Освіта.ua
Оновлено: 06.10.2014