Для самостійного редагування інформації зареєструйтесь на сайті.
Після цього подайте заявку на редагування.
![]() |
(0352) 24-17-00, 24-17-39 м. Тернопіль, пр. С. Бандери 73 (карта) http://www.tkk.1gb.ua |
Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі
ДВНЗ "Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі" є державним вищим закладом освіти І рівня акредитації, підпорядкований Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України
Коледж здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців з вищою освітою у сфері торгівлі і ресторанного господарства відповідно до освітньо-професійних програм та освітньо-кваліфікаційних характеристик державних стандартів.
Головними завданнями коледжу є:
- здійснення освітньої діяльності, яка включає навчальну, виховну, наукову, видавничу, культурну, методичну діяльності;
- підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" за спеціальностями з виробництва харчової продукції, ресторанного обслуговування, товарознавства та комерційної діяльності, маркетингової діяльності, набуття студентами знань у певній галузі, підготовка їх до професійної діяльності згідно з державним замовленням та за договірними зобов'язаннями;
- забезпечення умов для оволодіння системою знань про людину, природу і суспільство; формування соціально-зрілої, всебічно розвиненої творчої особистості; виховання морально і фізично здорового покоління громадян; формування громадянської позиції, патріотизму, власної гідності, готовності до трудової діяльності; забезпечення високих етичних норм, атмосфери доброзичливості й взаємної поваги у стосунках між працівниками, викладачами та студентами;
- інформування абітурієнтів і студентів про ситуацію на ринку праці у відповідних галузях;
- інформування абітурієнтів і студентів про ситуацію на ринку праці у відповідних галузях;
- створення умов для всебічного розвитку особистості, просвітницька діяльність;
- наукова робота викладачів і студентів спрямована на аналіз фінансово-господарського стану підприємств ресторанного господарства і торгівлі, на оцінювання процесів виробництва і обслуговування в умовах ринкової економіки шляхом проведення різнобічних досліджень за реальними даними, на перспективні напрями ресторанного бізнесу, а також на дослідження інноваційних ресурсо- й -енергозберігаючих екологічно безпечних технологій, зниження собівартості, підвищення якості, освоєння нових конкурентноспроможних видів продукції;
- налагодження міжрегіональних зв'язків для вивчення передового досвіду в здійсненні освітньої, професійної, науково-пошукової та виробничої діяльності;
- забезпечення подальшого кадрового росту викладачів коледжу, особливо фахових циклових комісій, шляхом активізації підготовки власних кадрів через профільні аспірантури.
Підготовка молодших спеціалістів здійснюється на денній (очній), заочній формах навчання з сукупним ліцензованим прийомом 400 чоловік, ліцензія серії АГ № 582468, (325 на денній формі навчання і 75 на заочній формі) за такими 3-ма галузями та 4-ма спеціальностями:
Коледж має сучасну матеріально-технічну базу, яка дозволяє здійснювати навчально-виховний процес на належному рівні, готувати висококваліфікованих спеціалістів за відповідним напрямом у відповідності з вимогами часу і потребами ринку праці. Навчальний процес здійснюється в навчальному корпусі загальною площею 7243,0 м2, де обладнано 10 лабораторій і 26 кабінетів.
Коледж має 5 лабораторій інформатики та комп’ютерної техніки, електронну бібліотеку: усі ПЕОМ об’єднані у єдину мережу з виходом до мережі Internet. Більшість навчальних кабінетів оснащені відповідними технічними засобами в т. ч. комп’ютерною технікою.
Студентам забезпечений доступ до комп’ютерної техніки і у позааудиторний час, оскільки навчальний процес здійснюється в одну зміну.
За останні 5 років викладачами коледжу опубліковано 24 наукових статті у фахових виданнях, 32 публікації в інших науково-педагогічних журналах. Викладачі – науковці Тернопільського комерційного коледжу взяли участь у 9 Міжнародних науково-практичних конференціях, у 6 Всеукраїнських наукових конференціях та в багатьох регіональних науково-практичних зібраннях.
Коледж організовує навчально-виховний процес з використанням інтеграційних зв'язків з навчальними закладами III – IV рівнів акредитації:
- Львівським національним університетом ім. І. Франка,
- Львівським інститутом економіки та туризму.
У лютому 2011 року підписано угоду про творчу співпрацю з Тернопільським національним економічним університетом, у травні 2009 року з Київським національним торговельно-економічним університетом, у червні цього ж року з Тернопільським національним технічним університетом ім. Івана Пулюя, у березні 2010 року укладені договори з вищим навчальним закладом "Університет економіки та права "Крок" і ПВНЗ "Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій".
У грудні 2010 року укладено договори з Полтавським університетом економіки і торгівлі та з Київським національним університетом культури і мистецтв.
У червні 2011 року укладено договір про співробітництво з Одеською національною академією харчових технологій. Це дозволяє навчальному закладу здійснювати ступеневу підготовку спеціалістів.
За матеріалами: Освіта.ua
Оновлено: 20.10.2014