Для самостійного редагування інформації зареєструйтесь на сайті.
Після цього подайте заявку на редагування.
![]() |
(05322) 7-45-18, 7-45-18 м. Полтава, вул. Пушкіна 56 (карта) http://www.ptxtnuht.pl.ua |
Полтавський технікум харчових технологій НУХТ
Полтавський технікум харчових технологій НУХТ - провідний державний вищий навчальний заклад І рівня акредитації з підготовки молодших спеціалістів для харчової промисловості
Технікум харчових технологій створений 5 жовтня 1930 року як Полтавський технікум м'ясної промисловості.
За 81 рік діяльності Полтавський технікум харчових технологій перетворився з різнопрофільного на навчальний заклад, де сьогодні на п'яти відділеннях готують спеціалістів для переробної м'ясної та молочної галузей України відповідно до європейських стандартів.
Навчально-виховний процес у Полтавському технікумі харчових технологій НУХТ органічно поєднує два аспекти: навчальний і виховний. Навчальна частина процесу охоплює організацію пізнавальної діяльності студента та управління нею. Основним призначенням цього напрямку є створення сприятливих умов для засвоєння студентами певних знань, умінь та навичок, які необхідні для ефективного опанування обраною спеціальністю.
У Полтавському технікумі харчових технологій Національного університету харчових технологій навчальний процес здійснюється у системі організації, дидактичних та інших заходів, спрямованих на реалізацію змісту освіти для здобуття кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста відповідно до державних стандартів України. Навчальний процес у технікумі організований з урахуванням можливостей сучасних інформаційних технологій навчання.
Студенти та викладачі технікуму мають доступ до мережі Internet. У навчальному процесі використовуються 79 комп’ютерних навчальних та контролюючих програм.
Навчальний процес у технікумі відбувається при 30–годинному тижневому навантаженні за сесійною системою. Поточний контроль знань здійснюється шляхом проведення атестацій студентів за два місяці навчання, а також з використанням тестових комп’ютерних програм з 24 дисциплін.
Навчально-виховний процес в технікумі відбувається при 100% виконанні робочих навчальних планів і робочих програм з дисциплін. Для впровадження сучасних технологій навчання в технікумі створено кабінет технічних засобів навчання. Лабораторні роботи з циклу професійно-орієнтовних дисциплін проводяться як в лабораторіях технікуму, так і на підприємствах: КП "Полтавський м’ясокомбінат", Українсько-німецький молочний центр і ВАТ "Полтавахолод".
Управління діяльністю технікуму в межах своєї компетенції та згідно з Статутом Національного університету харчових технологій і Положенням про Полтавський технікум харчових технологій Національного університету харчових технологій здійснює директор, який діє на засадах єдиноначальності і призначається на посаду шляхом укладання контракту з ректором НУХТ.
Структура технікуму визначається директором відповідно до Положення, Статуту університету та головних завдань діяльності технікуму. У структуру технікуму входять наступні підрозділи:
- три денних відділення (технологічне, електромеханічне, механічне), які об’єднують навчальні групи кількох спеціальностей;
- заочне відділення, яке об’єднує навчальні групи з усіх спеціальностей заочної форми навчання;
- вісім циклових (предметних) комісій: гуманітарних та соціально-економічних дисциплін; загальноосвітніх дисциплін; фахові комісії спецдисциплін із спеціальностей "Зберігання, консервування та переробка м'яса", " Зберігання, консервування та переробка молока", "Виробництво харчової продукції", "Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв", "Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва", "Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок";
- навчальні кабінети, лабораторії;
- навчальна частина;
- бухгалтерія;
- бібліотека;
- методичний кабінет;
- 3 навчально-обчислювальні лабораторії;
- 2 навчально-виробничі майстерні;
- спортивна зала;
- їдальня;
- актова зала;
- відділ кадрів;
- архів;
- гуртожиток;
- господарська служба.
У технікумі працює 53 штатних викладачі, з них: один кандидат технічних наук Палаш А. А. - директор технікуму, 11 відмінників освіти і науки України, викладачів вищої категорії – 37 осіб (69,8)%, першої категорії – 4 особи (7,5)%, другої категорії – 6 осіб (11,3%), спеціалістів – 6 (11,3)%, старших викладачів - 1 чол., викладачів-методистів - 12. Два викладачі нагороджені нагрудним знаком "А. С. Макаренко".
Усі викладачі проходять підвищення кваліфікації та стажування на передових підприємствах переробної та харчової промисловості міста та області не пізніше, ніж 1 раз на 5 років відповідно до графіка проходження підвищення кваліфікації. З періодичністю 1 раз на 5 років викладачі технікуму звітуються про свою професійну діяльність перед атестаційною комісією.
За матеріалами: Освіта.ua
Оновлено: 06.10.2014