Osvita.ua Вища освіта Реферати Економіка підприємств Персонал підприємства: визначення, склад та структура. Реферат
Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції. З питань розміщення інформації звертайтесь за телефоном (044) 200-28-38.

Персонал підприємства: визначення, склад та структура. Реферат

Визначення, склад структура персоналу. Показники чисельності персоналу

Визначення, склад структура персоналу

Персонал підприємства-колектив працівників закріплених за підприємством, що має професійну підготовку або (і) досвід практичної роботи.

Залежно від сфери застосування весь персонал поділяється на 2 групи:

  • Персонал основної діяльності.
  • Неосновний.

Персонал основної діяльності - працівники основних, допоміжних, обслуговуючих, експертних цехів, працівники управлінського апарату.

Неосновний персонал-працівники служб по соціальному обслуговуванню.

Залежно від виконуваних функцій персонал поділяють на:

1. Управлінський:

  • Керівники-працівники, які виконують управлінські функції. (Керівники підприємства, підрозділів, відділів, служб, їх замісники; начальники цехів, майстри, головні спеціалісти, гол. технологи бухгалтер, економіст, конструктор... їх заступники).
  • Спеціалісти - працівники, які виконують інженерно-технічні, економічні та інші роботи (інженери, бухгалтери, конструктори, агрономи, математики, енергетики, технологи, юристи).
  • Службовці - працівники, які здійснюють підготовку та оформлення документації, облік і контроль (секретарі-машиністи, стенографісти, табельщики, обліковці, креслярі).

2. Робітники (Основні робітники та допоміжні):

  • Робітники - працівники, які безпосередньо зайняті створенням матеріальних благ і цінностей (у процесі виробництва), наданням послуг, займаються ремонтними роботами, переміщенням вантажів.

3. Безпосередньо робітники зайняті такими видами робіт:

  • управління, регулювання, нагляд за роботою автоматичних ліній, машин, агрегатів, устаткування
  • виготовлення продукції (матеріальних цінностей вручну, або з допомогою простих механізмів та інструментів)
  • вантаження-розвантаження, ремонтні роботи, переміщення, збереження, відправка вантажів, догляд за машинами, їх ремонт.

4. Основні робітники - виготовлення матеріальних цінностей.

5. Допоміжні - обслуговування основних.

Структура персоналу - співвідношення окремих груп персоналу до загальної кількості персоналу у відсотковому вигляді:

  • 80%-82% - робітники.
  • 18%-20%- управлінці.

Класифікації персоналу здійснюється:

  • за професіями.
  • за спеціальністю.
  • за кваліфікаційним рівнем.

Професія - вид трудової діяльності, який потребує певної підготовки.

Спеціальність - вузький різновид трудової діяльності в межах професії.

Кваліфікація - сукупність знань, навичок, що визначають ступінь підготовлення працівників до виконання професійних функцій.

За кваліфікаційним рівнем класифікують:

Управлінці:

  • працівники найвищої кваліфікації (мають вчену ступінь)
  • працівники вищої кваліфікації (вища освіта)
  • працівники середньої кваліфікації (середньо-спеціальна освіта)
  • спеціалісти-практики (замають керівні посади в силу того, що практики, спеціальної освіти (вищої чи середньо-спеціальної) не мають).

Робітники:

  • висококваліфіковані (складні роботи).
  • кваліфіковані
  • малокваліфіковані
  • некваліфіковані (учні).

Показники чисельності персоналу

I). Кількісні показники - характеризують кількісний склад.

  • Облікова численність (спискова) на дату - всі працівники, які зараховані до штату підприємства хоча б на 1 день.
  • Явочна чисельність (явочний склад) - всі, хто з'явився на роботу (на кожен день).
  • Неявочна чисельність - ті, хто не з'явився з певних причин.
  • Середньооблікова чисельність - визначається як середньо облікова чисельність місячна, квартальна, річна.
  • Середньооблікова місячна чисельність дорівнює сумі облікового складу за кожний календарний день місяця (включаючи вихідні та святкові) поділені на кількість календарних днів місяця.
  • Середньооблікова чисельність квартальна дорівнює сумі середньомісячних поділеній на 3.
  • Середньооблікова чисельність річна - сума середньомісячних поділеній на 12, або сума середньоквартальних поділеній на 4.

Для оцінки якісного складу персоналу застосовують такі показники:

1. Коефіцієнт плинності кадрів

Кпл = Кзв/СОЧ

Кзв- кількість звільнених за рік (за власним бажанням та за порушення трудової дисципліни).

СОЧ- середня облікова чисельність (за рік).

2. Показник відданості підприємству.

Квід = Крок/СОЧ

Крок-кількість відпрацьованих років

3. Коефіцієнт дисципліни.

Кдис=Кн/Кл_д

Кн. - кількість неявок (людино-дні).

Кл_д- кількість відпрацьованих людино-днів усім колективом (за рік).


01.06.2011

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!