Для самостійного редагування інформації зареєструйтесь на сайті.
Після цього подайте заявку на редагування.
![]() |
(057) 336-89-79 м. Харків, вул. Клочківська 333 (карта) http://www.hduht.edu.ua/ (057) 349-45-16, 337-95-91 |
Харківський державний університет харчування та торгівлі (ХДУХТ)
Тип навчального закладу: | Університет |
Форма власності: | державна |
Вартість навчання на рік (грн.): | від 5980 до 8760 |
Форма навчання: | денна, заочна |
Кваліфікаційний рівень: | бакалавр, спеціаліст, магістр |
Кількість студентів: | 6673 |
Місто: | Харків |
Консолідований рейтинг 2022: | 212 місце |
|
|
Харківський державний університет харчування та торгівлі (ХДУХТ) - додаткова інформація про вищий навчальний заклад
Харківський державний університет харчування та торгівлі (ХДУХТ) - сучасний навчальний заклад державної форми власності, акредитований за IV рівнем. Сьогодні це один з провідних університетів України з підготовки фахівців для підприємств ресторанного, готельного та туристичного господарств, торгівлі, харчової промисловості, митних, податкових, економічних і фінансових служб.
Місія Харківського державного університету харчування та торгівлі: формування творчої, високопрофесійної особистості з метою підвищення рівня та якості життя людей і прогресивного розвитку суспільства.
Головним змістом освітньої діяльності в Харківському державному університеті харчування та торгівлі є підготовка фахівців з економіки і фінансів, торгівлі і комерційної діяльності, харчових технологій, менеджменту, ресторанного, готельного та туристичного бізнесу.
Харківський державний університет харчування та торгівлі здійснює підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр, спеціаліст, магістр у 5 галузях знань за 17 спеціальностями; підготовку до вступу у вищі навчальні заклади громадян України; підготовку іноземних громадян до вступу у вищі навчальні заклади; перепідготовку спеціалістів з 4 напрямів та 5 спеціальностей.
Сучасну фахову підготовку студентів забезпечують 379 викладачів , з яких: 74 – доктори наук, професори, 191 – кандидати наук і доценти.
Основні напрями діяльності Харківського державного університету харчування та торгівлі:
- підготовка згідно з державним замовленням i договірними зобов'язаннями висококваліфікованих фахівців різних освітньо-кваліфікаційних рівнів (бакалавр, спеціаліст, магістр); профорієнтаційна професійно-робітнича підготовка студентів;
- довузівська підготовка абітурієнтів та їх профорієнтація;
- підготовка та атестація наукових, науково-педагогічних кадрів;
- спеціалізація, підвищення кваліфікації та перепідготовка кадрів;
- впровадження освітніх інновацій, новітніх інформаційних технологій.
Головними осередками здійснення навчально-наукового процесу з підготовки бакалаврів, спеціалістів та магістрів усіх форм навчання є:
- 7 факультетів, один з яких розташовано відокремлено - Первомайський факультет (м. Первомайську Миколаївської обл.);
- Навчально-консультаційні центри в містах Севастополь і Дніпропетровськ;
- 31 кафедра, кожна з яких закріплена за певним факультетом;
- Науково-навчальний центр нових інформаційних технологій.
У складі Харківського державного університету харчування та торгівлі функціонує Вища школа підприємництва з перепідготовки спеціалістів - друга вища освіта, та надання студентам університету можливості отримання подвійних спеціальностей.
На базі Харківського державного університету харчування та торгівлі діє торговельно-економічний ліцей з підготовки учнів 10-11-х класів до вступу в університет та інші ВНЗ України.
Спеціальності інженерного спрямування університету:
- Обладнання переробних і харчових виробництв
- Технологія харчування ("Технологія продукції оздоровчого, дієтичного та функціонального харчування"; "Технологія харчування в ресторанному, готельному та туристичному бізнесі"; "Сервіс у ресторанному господарстві")
- Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів
- Технологія зберігання, консервування та переробки м'яса
- Технологія зберігання, консервування та переробки плодів та овочів
- Технологія зберігання, консервування та переробки молока
Спеціальності економічного спрямування університету:
- Товарознавство та комерційна діяльність
- Товарознавство та експертиза в митній справі
- Експертиза товарів та послуг
- Облік і аудит ("Облік й аудит в підприємстві"; "Державний фінансовий контроль")
- Фінанси ("Фінанси господарюючих суб'єктів"; "Державні фінанси")
- Економіка підприємства ("Економіка підприємства на ринку товарів та послуг")
- Міжнародна економіка ("Міжнародний ресторанний бізнес"; "Міжнародний бізнес")
- Маркетинг ("Маркетинг на ринку товарів та послуг"; "Рекламний бізнес")
- Менеджмент організацій ("Менеджмент в торгівлі та ресторанному господарстві"; "Менеджмент у туризмі та готельному господарстві")
- Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності ("Менеджмент міжнародного туризму"; "Менеджмент міжнародної торгівлі")
- Готельно-ресторанна справа
Харківський державний університет харчування та торгівлі має достатню матеріально-технічну базу для забезпечення навчально-виховного процесу, наукової роботи та соціально-побутових потреб студентів і співробітників, яка налічує:
- 3 навчальні корпуси загальною площею навчальних приміщень 28412 кв. м.,
- 2 студентські гуртожитки на 906 місць та готель на 29 місць,
- їдальню та буфети на 168 місць,
- 3 спортивні зали з тренажерами та спортивний майданчик для тренувань з волейболу, баскетболу, футболу, легкої атлетики, інших видів спорту,
- центр первинної та медико-санітарної допомоги,
- бібліотеку із загальним фондом більш 350 тисяч примірників, що має зручні абонементи, затишні читальні, електронний каталог бібліотечних ресурсів,
- палац студентів "Сучасник".
За матеріалами: Освіта.ua
Оновлено: 04.08.2022