Osvita.ua Вища освіта Довідник коледжів Житомирський коледж ресторанно-туристичного бізнесу та торгівлі

Для самостійного редагування інформації зареєструйтесь на сайті.
Після цього подайте заявку на редагування.

  

Надіслати запитання до навчального закладу:

Введіть ваше ім’я, e-mail та(або) телефон, щоб отримати відповідь.


  

  

  



Ваш запит буде надісланий на електронну пошту навчального закладу.
Освіта.ua не несе відповідальності за оперативність та якість відповіді на ваше запитання.


Житомирський коледж ресторанно-туристичного бізнесу та торгівлі (0412) 24-25-40, 24-25-33
м. Житомир, вул. Черняховського 101  (карта)
http://comerteh.at.ua

Житомирський коледж ресторанно-туристичного бізнесу та торгівлі

ДВНЗ "Житомирський коледж ресторанно-туристичного бізнесу та торгівлі" готує кадри для торгівлі, ресторанного господарства, сфери туристичного обслуговування з 1962 року

Історія

23 лютого 1962 року Постановою ЦК КП України і Ради Міністрів УРСР за № 204 на базі школи торгово-кулінарного учнівства було відкрито Житомирський технікум радянської торгівлі, який 19 вересня 1991 року наказом Міністерства торгівлі УРСР № 91 перейменовано у Житомирський комерційний технікум.

Колектив технікуму становили 180 учнів денного та заочного відділень і викладачі.

Свій перший навчальний рік колектив технікуму розпочав у двоповерховому приміщенні загальною площею 422 кв. м. в 16 кімнатах, 10 з яких були пристосовані під аудиторії, 2 під бібліотеку та читальний зал, 1 під спортзал.

У 1964 році здано в експлуатацію гуртожиток технікуму на 240 місць з усіма умовами для проживання та відпочинку студентів.

З року в рік колектив технікуму збільшувався і це приміщення не задовольняло потреб навчально-виховного процесу. Тому в 1974 році Міністерство торгівлі прийняло рішення про спорудження нового учбового корпусу. Терміново була підготовлена документація і з 1975 по 1978 рік тривало будівництво.

1978-79 навчальний рік для 1120 учнів денного та заочного відділень розпочався в новому корпусі. З того часу колектив очолював Світличний Петро Тимофійович, який з 1968 по 1970 рік після закінчення Донецького інституту радянської торгівлі працював в технікумі викладачем організації виробництва і управління у підприємствах громадського харчування.

В 2002 році директором технікуму було призначено Філенка Віктора Миколайовича, який, розпочавши в 1984 році свою роботу в цьому навчальному закладі, пройшов шлях викладача, методиста, голови циклової комісії, зав. комерційним відділенням, заступника директора з гуманітарної освіти та виховання.

В 2011 році в зв'язку із реформою вищої освіти, технікум змінив назву на Житомирський коледж ресторанно-туристичного бізнесу та торгівлі.

Сучасні умови підготовки фахівців ставлять питання про вдосконалення матеріально-технічної бази.

Навчально-матеріальна база технікуму

Новий корпус технікуму загальною площею 6927 кв. м. зайняв територію у 3,2 га на мальовничому березі річки Тетерів. В ньому обладнано 32 навчальних кабінети та лабораторії, актовий зал на 400 місць, їдальню на 240 посадочних місць. На території є спортивний майданчик, зона відпочинку та озеленення.

Новий корпус надав можливість кожному члену колективу розкрити свої здібності та талант по створенню сучасної учбово-матеріальної бази. Вагомий внесок у цю справу зробили організації торгівлі та громадського харчування Житомира, Бердичева, Коростеня, Новограда-Волинського та Овруча. Зараз кабінети оснащені кіно та проекційною апаратурою, телевізорами, аудіо та відеотехнікою, комп'ютерами, копіювальною технікою, касовими апаратами, зразками технологічного, орговельного, холодильного обладнання.

В технікумі створено сучасну спортивну базу, яка включає спортивний зал площею 288 кв. м., тренажерний зал, спортивний майданчик, бігові доріжки, лижну базу.

Напрямки підготовки фахівців та навчальний процес

На денному та заочному відділеннях технікум готує молодших спеціалістів за такими спеціальностями:

  • Товарознавство та комерційна діяльність.
  • Виробництво харчової продукції.
  • Туристичне обслуговування.

Молодший спеціаліст повинен бути підготовлений до активної професійної та громадської діяльності, вільно володіти державною мовою, професійно використовувати одну з іноземних мов, уміти безперервно оновлювати і збагачувати свої знання, володіти передовими методами управління трудовим колективом, мати високі моральні якості, почуття професійної гідності та відповідальності за результати праці, знати основи вітчизняної і світової культури.

Навичок професійної діяльності студенти набувають під час виробничої та переддипломної практики, яка для майбутніх товарознавців і технологів проходить на кращих сучасних підприємствах міста, а для правознавців - в органах внутрішніх справ, юстиції, прокуратурі, податковій адміністрації. Працевлаштування випускників здійснюється за замовленням підприємств та організацій, частині з них надається право самостійно влаштовуватися на роботу. В останні роки значно збільшився попит на випускників технікуму, які зарекомендували себе здібними, ініціативними, високопрофесійними спеціалістами.

Підготовку кадрів у технікумі забезпечують 42 викладачі та працівники адмінперсоналу, 4 майстри виробничого навчання, серед яких 2 викладачі-методисти, 11 викладачів вищої категорії, 1 магістр. Викладачі технікуму постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня, активно втілюють у навчальний процес інноваційні технології.

Колективу є чим пишатись. В 1997 році на базі технікуму створено Житомирський осередок асоціації кулінарів України, який очолює викладач технікуму Світлична М. Л.

В 2000 році за участь в міжнародній виставці навчальних закладів "Сучасна освіта в Україні- 2000" в м. Києві технікум нагороджено Дипломом Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України за активне впровадження в навчально-педагогічний процес нових освітніх технологій.

За сумлінну, добросовісну працю, високий професіоналізм та здобуття призового місця в фестивалі "Зірки кулінарного мистецтва України" в 2000 році технікум нагороджено Почесною грамотою міськради.

В 2001 році за участь в четвертій міжнародній виставці навчальних закладів у м. Києві "Сучасна освіта в Україні третє тисячоліття" за активне впровадження в навчальний процес нових технологій навчання технікум нагороджено Дипломом Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України.

В 2001 році за участь в обласній виставці навчальних закладів "Освіта Житомирщини - 10 років незалежності" за активне впровадження у навчально-виховний процес педагогічних інноваційних та нових технологій технікум нагороджено Дипломом Управління освіти і науки облдержадміністрації та Житомирського державного центру науково-технічної і економічної інформації.

В 2002 р. технікум нагороджено Дипломом Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України за вагомий внесок у розвиток національної системи освіти.

За матеріалами: Освіта.ua
Оновлено: 03.10.2014

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!