Фахівець-дієтолог

Фахівець з дієтології організовує, проводить та контролює виробничий процес приготування дієтичних страв, перевіряє їх відповідність рецептурі та технології приготування. Він вивчає та оцінює дієтичну цінність та калорійність страв, правильність рецептів приготування страв і дотримання раціональних норм харчування.

Дієтолог надає консультації в галузі раціонального харчування для фізичних і юридичних осіб, таких як державні та приватні заклади охорони здоров’я, санаторії, заклади харчування, дитячі виховні та навчальні заклади. Він організовує та контролює лабораторні дослідження страв і продуктів харчування.

Професійні обов’язки

  • управління процесом виробництва дієтичної їжі командою, контроль за процесом приготування;
  • проведення органолептичних та лабораторних досліджень дієтичної цінності страв;
  • контроль результатів та нагляд за органолептичними та лабораторними вимірюваннями, проведеними дієтологами та підлеглими працівниками відповідно до стандартів якості гастрономічних продуктів;
  • розробка дієт як для здорових, так і для хворих дітей та дорослих відповідно до віку пацієнтів та встановленого діагнозу;
  • розробка дієтичного і спеціалізованого меню для груп пацієнтів та індивідуальних дієт для хворих дітей і дорослих;
  • підготовка розрахунків цін на підготовлені меню та дієти;
  • організація процесу приготування дієтичних страв;
  • контроль за санітарно-гігієнічним станом виробничих приміщень для приготування їжі відповідно до затверджених стандартів;
  • ведення документації з організації дієтичного харчування в закладі громадського харчування, у державних та приватних закладах охорони здоров'я тощо;
  • надання консультацій та проведення навчання в питаннях дієтичного харчування;
  • організація власного робочого місця відповідно до принципів та правил охорони праці, техніки безпеки, протипожежного захисту та охорони навколишнього середовища;
  • співпраця з іншими підрозділами підприємства щодо забезпечення умов, необхідних для правильної організації дієтичного харчування.

Додаткові професійні завдання

  • організація та контроль за роботою групи підлеглих дієтологів або представниками інших професій, пов'язаних з організацією дієтичного харчування;
  • здійснення професійної діяльності в поєднанні з іншою професією, наприклад, косметолога чи технолога.

Освіта.ua
18.07.2020

Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів