Майстер харчового виробництва

Майстер харчового виробництва організовує та контролює виробничі процеси та роботу обладнання в харчовій промисловості: на виробництві кондитерських виробів, харчових концентратів, хлібопекарської та кондитерської продукції, консерв із птиці, молочної, фруктово-овочевої, рибної, м'ясної сировини, при виробництві цукру та інших продуктів харчування. Він відповідає за виконання виробничих планів, доведених до підлеглого колективу.

Професійні обов’язки

  • планування та оптимізація виробничого процесу продуктів харчової промисловості, розробка технологічної документації та участь у впровадженні виробництва нової продукції;
  • контроль за процесом підготовки сировини для виробництва харчових продуктів, відбір сировини та харчових добавок, допоміжних матеріалів для виробництва харчових продуктів та проведення їх якісної оцінки;
  • контроль за процесом виробництва напівфабрикатів та готових виробів із застосуванням машин та обладнання, визначення технологічних параметрів у виробничому процесі відповідно до діючих стандартів;
  • виконання виробничих планів відповідно до технологічних і якісних вимог;
  • контроль та координація процесу виробництва продуктів харчування, забезпечення оптимізації витрат, безперебійного потоку виробництва та відповідних стандартів якості;
  • здійснення контролю за правильною роботою машин і обладнання та ефективною експлуатацією обладнання підлеглими працівниками;
  • контроль за роботою технологічних та допоміжних пристроїв, протипожежних та охоронних систем;
  • планування профілактичних оглядів та ремонтів, реагування на виникаючі технологічні порушення та надзвичайні ситуації, повідомлення про пошкодження й відхилення в роботі машин службам технічного обслуговування, вирішення поточних технологічних проблем;
  • співпраця із службами технічного обслуговування для підтримання належного стану і виробничої готовності машин та обладнання;
  • організація роботи підлеглого персоналу: операторів обладнання для переробки молочної сировини, для виробництва цукру, харчових концентратів, майонезу, гірчиці, макаронних виробів, напоїв, хліба, рослинних жирів, кондитерських та молочних продуктів, операторів зернопереробного обладнання, для сушіння зерна, операторів обладнання тютюнової промисловості та операторів обладнання для переробки птиці, кави, м'яса, фруктів, овочів, риба, картоплі тощо;
  • координація роботи підлеглого колективу з іншими відділами, підрозділами і виробничими цехами;
  • виявлення порушень харчової безпеки та аналіз критичних ситуацій у виробничих процесах, вжиття необхідних змін виробничого процесу відповідно до санітарно-гігієнічних вимог;
  • розробка графіків робочого часу, ведення обліку робочого часу та планування відпусток працівників;
  • надання індивідуальних завдань працівникам, проведення розрахунків за допомогою сучасних інструментів планування та комп'ютерних програм;
  • встановлення системи мотиваційних виплат, проведення оцінки роботи підлеглих працівників, організація навчання безпосередньо на робочому місці;
  • вирішення інших проблем, пов’язаних з організацією праці на виробництві, вживання заходів, спрямованих на вдосконалення організації та методів роботи;
  • виробництво харчових продуктів у рамках витрат, визначених на виробництво продуктів харчування;
  • ведення виробничої документації та звітності про виробничі результати;
  • моніторинг та запобігання небезпекам для навколишнього середовища, пов'язаним з промисловою обробкою харчових продуктів, забезпечення дотримання чинного законодавства про безпеку харчових продуктів;
  • дотримання на виробництві правил охорони праці, техніки безпеки, протипожежного захисту та охорони навколишнього середовища.

Додаткові професійні завдання

  • створення звітів, аналізів та прогнозів щодо планування виробництва харчових продуктів;
  • участь у плануванні бюджету підприємства харчової промисловості.

Освіта.ua
30.05.2020

Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!