Кухар

Кухар готує різні види страв, тортів, напоїв та десертів у закладах громадського харчування та на підприємствах, що займаються виробництвом кулінарних виробів та напівфабрикатів.

У своїй роботі кухар використовує різноманітні інструменти, машини та обладнання.

Професійні обов’язки

  • розрахунок харчової та енергетичної цінності страв;
  • підготовка сировини та напівфабрикатів для кулінарного виробництва;
  • забезпечення правильних умов зберігання для сировини, напівфабрикатів та готової продукції;
  • оцінка якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції та їх правильне використання;
  • проведення попередньої обробки сировини ручним, механічним чи термічним способом;
  • застосування різних прийомів та методів обробки та приготування продуктів відповідно до виду сировини: овочів, фруктів та грибів, молока та молочних продуктів, яєць, м'яса свійських тварин, оленини, птиці, риби та субпродуктів, напівфабрикатів;
  • використання інструментів, машин та пристроїв для приготування їжі та напоїв, постійне обслуговування цих пристроїв і підтримка їх в робочому стані;
  • порціонування, оформлення, декорування та надання естетичного вигляду стравам, кулінарним виробам;
  • приготування національних страв української кухні та кухонь інших народів;
  • приготування страв для дієтичного харчування відповідно до розроблених дієт;
  • приготування страв, напоїв та десертів для банкетів, вечірок та різних заходів;
  • підтримка чистоти на робочому місці: миття, чистка, сушіння та полірування посуду та кухонного обладнання, а також прибирання виробничих приміщень після закінчення робочого дня;
  • дотримання правил охорони праці, техніки безпеки, протипожежного захисту та охорони навколишнього середовища;
  • дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил для підприємств громадського харчування.

Освіта.ua
18.04.2020

Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів