Бармен

Бармен готує, виставляє та продає споживачам товари, кулінарні вироби та напої у закладах громадського харчування, на фуршетах, банкетах та різноманітних заходах.

Професійні обов’язки

  • організація поставок продукції та сировини, необхідної для роботи;
  • оцінка якості та кількості товарів, сировини, напівфабрикатів та кулінарних виробів та забезпечення їх зберігання у відповідних умовах;
  • вибір сировини, підготовка та приготування відібраних гарячих страв, закусок, десертів та напоїв відповідно до норм та рецептів приготування, наприклад, фрі, курка на грилі, гамбургери, піца, закусочні та гарячі бутерброди, овочеві та фруктові салати, холодні та гарячі алкогольні та безалкогольні напої, десерти;
  • приготування коктейлів, тобто змішаних безалкогольних та алкогольних напоїв з використанням різних методів та засобів за вітчизняними, зарубіжними та власними рецептами;
  • використання машин, приладів, вимірювальної техніки та обладнання для приготування страв та напоїв, зберігання та транспортування продуктів харчування з використанням санітарно-епідеміологічних норм, правил охорони праці, техніки безпеки та протипожежного захисту;
  • протирання та полірування скляних, столових та інших приборів для подачі страв та напоїв;
  • порціонування страв та напоїв, подавання їх відвідувачам;
  • оформлення, демонстрування та реклама страв та напоїв, створення їх естетичного та привабливого вигляду;
  • проведення органолептичної оцінки їжі та напоїв;
  • упорядкування меню та карти вин та горілчаних виробів;
  • обслуговування споживачів закладів харчування, відвідувачів на фуршетах та інших заходах: подача закусок, супів, гарячих страв, десертів, напоїв з використанням відповідного посуду, приладдя та невеликого обладнання;
  • подавання алкогольних та безалкогольних напоїв у барі;
  • консультування споживача щодо вибору страв та напоїв;
  • розрахунок цін на продукти, страви та напої;
  • розрахунок необхідної кількості сировини, напівфабрикатів, готової продукції та продовольчих товарів, підрахунок щоденних продажів, отримання оплати, заборгованості та ведення обов'язкової документації;
  • підтримання порядку та чистоти на робочому місці та дотримання санітарно-гігієнічних вимог (миття, ручне та механічне очищення обладнання та посуду з використанням відповідних миючих засобів).

Освіта.ua
17.03.2020

Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів