Щодо недопущення погіршення умов харчування в закладах освіти

Лист МОН № 1/9-522 від 11.09.20 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-522 від 11 вересня 2020 року

Обласні, Київська міська
державні адміністрації

Щодо недопущення погіршення
умов харчування в закладах освіти

Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 25.10.2019 №37580/0/1-19 голови обласних, Київської міської держадміністрацій мають вживати системних заходів із посилення контролю за організацією харчування здобувачів освіти з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти, а також затвердження регіональних планів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти.

У зв’язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів, спричинених поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 (далі - Постанова) затверджено протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину, зокрема визначено вимоги до організації харчування.

Відповідно до Постанови харчування в закладі освіти має здійснюватися згідно з графіком, розробленим керівником закладу освіти. Відстань між столами повинна складати не менше ніж 1,5 м, а за одним столом може знаходитись не більше 4 осіб.

Постановою не дозволяється функціонування питних шкільних фонтанчиків, організація харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування. Разом із цим, у разі неможливості забезпечення дітей гарячим харчуванням, організація харчування може відбуватись шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів У країни від 22 листопада 2004 № 1591.

Водночас, Міністерство освіти і науки України отримує непоодинокі повідомлення про погіршення якості шкільного харчування, особливо у випадках організації харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції.

Привертаємо увагу до неприпустимості погіршення умов харчування в закладах освіти, важливості організації якісного, здорового та безпечного шкільного харчування, особливо в умовах карантину та під час тимчасово встановлених відповідних правил та обмежень, а також необхідності забезпечення ефективної взаємодії між постачальниками продуктів харчування та/або послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби та учасниками освітнього процесу.

Просимо взяти питання організації якісного харчування в закладах освіти під особистий контроль.

Заступник Міністра                                   Світлана Даниленко

Освіта.ua
11.09.2020

Популярні новини
Випускників можуть звільнити від ДПА у формі ЗНО Профільний комітет розгляне рішення про можливе звільнення випускників від  ДПА у формі ЗНО 
Щоб стати вчителем, буде необхідно пройти інтернатуру Міністерством освіти і науки розроблено проєкт Положення про педагогічну інтернатуру
Школи мають розробити внутрішню систему якості Українські школи мають сформувати внутрішню систему забезпечення якості освіти
COVID-19 не є професійним захворюванням вчителів, - МОН Захворювання, отримане під час виконання вчителями професійних обов'язків, не є професійним
Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів