Щодо недопущення погіршення умов харчування в закладах освіти

Лист МОН № 1/9-522 від 11.09.20 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-522 від 11 вересня 2020 року

Обласні, Київська міська
державні адміністрації

Щодо недопущення погіршення
умов харчування в закладах освіти

Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 25.10.2019 №37580/0/1-19 голови обласних, Київської міської держадміністрацій мають вживати системних заходів із посилення контролю за організацією харчування здобувачів освіти з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти, а також затвердження регіональних планів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти.

У зв’язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів, спричинених поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 (далі - Постанова) затверджено протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину, зокрема визначено вимоги до організації харчування.

Відповідно до Постанови харчування в закладі освіти має здійснюватися згідно з графіком, розробленим керівником закладу освіти. Відстань між столами повинна складати не менше ніж 1,5 м, а за одним столом може знаходитись не більше 4 осіб.

Постановою не дозволяється функціонування питних шкільних фонтанчиків, організація харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування. Разом із цим, у разі неможливості забезпечення дітей гарячим харчуванням, організація харчування може відбуватись шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів У країни від 22 листопада 2004 № 1591.

Водночас, Міністерство освіти і науки України отримує непоодинокі повідомлення про погіршення якості шкільного харчування, особливо у випадках організації харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції.

Привертаємо увагу до неприпустимості погіршення умов харчування в закладах освіти, важливості організації якісного, здорового та безпечного шкільного харчування, особливо в умовах карантину та під час тимчасово встановлених відповідних правил та обмежень, а також необхідності забезпечення ефективної взаємодії між постачальниками продуктів харчування та/або послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби та учасниками освітнього процесу.

Просимо взяти питання організації якісного харчування в закладах освіти під особистий контроль.

Заступник Міністра                                   Світлана Даниленко

Освіта.ua
11.09.2020

Популярні новини
Документи випускників зможуть отримати довірені особи Довіреність має бути посвідченою нотаріально або керівником установи чи органу місцевого самоврядування
МОН доручило розпочати прийом учнів до шкіл Міністерство освіти і науки доручило організувати прийом заяв про зарахування до шкіл
У ВР пропонують скасувати норму про 175 навчальних днів Депутати пропонують скасувати норми щодо тривалості навчального року під час воєнного стану
Видатки на освіту в 2022 році скоротили на 14 млрд грн Освітня субвенція місцевим бюджетам у 2022 році буде скорочена майже на 11 млрд гривень
Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів